به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، هرات پایتخت اقتصادی افغانستان با وجود فعالیتهای بزرگ اقتصادی، واردات و صادرات کالاهای تولیدی به کشورهای خارجی و همسایه اما هنوز هم بازرگانان از روند فروش تولیدات داخلی و حمایت از آنها ابراز نگرانی میکنند.
«احمد زبیر رحیمی» رئیس اتحادیه بازرگانان جوان هرات در گفتوگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس گفت: با توجه به بحران کرونا، شرایط کنونی افغانستان و ناامنیها بازرگانان نیاز دارند تا برای فروش تولیدات خود در بازارهای داخلی و خارجی شرکت کنند و داشتههای خود را به فروش برسانند که به همین دلیل با کمک نهادهای خارجی برای 2 روز نمایشگاه کوچکی را برای به نمایش گذاشتند تا تولیدات داخلی و صنایع دستی بانوان را ایجاد کرده تا هم برای تولیدات بازاریابی شود و هم دست داشتههای بازرگانان به فروش برسد.
وی افزود: روند کار باید از تولید به مصرف باشد که متاسفانه به دلیل نبود بازارهای داخلی و خارجی چالشهایی برای بازرگانان به میان آمده اما به همت بخش خصوصی برای آغاز در کنار این نمایشگاه از این پس جمعه بازار و نمایشگاههای کوچک دیگر در هرات برگزار خواهد شد.
از سوی دیگر رومینا عثمانی رئیس اتاق بازرگانی زنان هرات گفت: حکومت تاکنون نتوانسته در راستای توانمند ساختن زنان بازرگان انتظار آنها را برآورده کند و در حال حاضر نبود بازار و بازاریابی برای تولیدات داخلی از بزرگترین چالش زنان است.
وی ادامه داد: نیاز است تا نمایشگاهها و بازارهای مختلف در ولایات مختلف افغانستان ایجاد شود تا بازرگانان و تولید کنندگان کالاها با فعالیتهای یکدیگر آشنا شوند و محصولات مختلفی را تولید کنند.
وی همچنین گفت: واردات مختلف کالاهای مشابه به ولایت هرات یکی دیگر از چالشهای بازرگانان هراتی است که سبب شده تا بازار فروش تولیدات داخلی آنها کاهش یابد و کالاهای خارجی جایگزین آن شود. این کار سبب شده تا بسیاری از تولید کنندگان هرات دست از کار بکشند و یا ورشکست شوند.
وی از دولت خواست تا با وضع تعرفههای بالا بر کالاهای وارداتی بازارهای تولیدات داخلی را حمایت کنند.
یونس قاضی زاده رئیس اتاق بازرگانی و سرمایه گذاری هرات با توجه به اینکه نسبت به سالهای گذشته تولیدات زنان بازرگان به کشورهای خارجی بیشتر صادر شده است، گفت: اما واردات کالاهای مشابه در هرات ضربه سنگینی به بازار داخلی و شهرک صنعتی هرات زده که به دلیل عدم کنترل درست در گمرکات، فرار مالیاتی و مبارزه درست با فساد این چالشها به میان آمده است.
زنان بازرگان در هرات تاکید دارند که حکومت باید برای حمایت از بخش خصوصی زمینههای خوب اقتصادی از جمله ایجاد بازار و کمک هزینههای بازرگانی را افزایش دهد.
مونسه حسن زاده معاون والی هرات خاطرنشان کرد که قرار است برای رفع چالشهای بازرگانان زن در مرکز شهر غرفههای مختلف و بازارهای دائمی ایجاد شود و تولید کنندگان میتوانند به صورت رایگان از این زمینهها بهرهمند شوند و تولیدات خود را به فروش برسانند.
گفتنی است که صنایع دستی زنان، زعفران، کشمش، گردو، انگور، مواد غذایی با کیفیت عالی و دیگر تولیدات دستاوردهایی هستند که از سوی بخش خصوصی و اتحادیههای کشاورزان تولید میشود اما نبود بازار فروش، زمینههای صادرات به کشورهای خارجی از جمله چالشهایی است که بخش خصوصی و کشاورزان را نسبت به تولید این کالاها دلسرد ساخته است.
انتهای پیام/