به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، ریاست کشاورزی ولایت ننگرهار گفت که در سال جاری در این ولایت نزدیک به ۵۰۰ تن عسل تولید شده است.
مسوولان ریاست کشاورزی ولایت ننگرهار میگویند که در این ولایت، نزدیک به ۶۰۰ کارگاه بزرگ و کوچک وجود دارد که در آنها حدود ۳۵ تا ۴۰ هزار خانواده زنبور عسل در آنها پرورش مییابند.
به گفته مسوولان ریاست کشاورزی ننگرهار، در زنبورداریهای ولایت ننگرهار، ۲۲ تا ۳۰ نوع زنبور وجود دارد و این زنبورداریها، برای دو هزار تن زن و مرد، زمینه کار را نیز فراهم ساخته است.
این درحالی است که در سالهای اخیر پرورش زنبور و تولید عسل در ولایت ننگرهار بیشتر رایج شده است.
کسانی که در بخش زنبورداری در این ولایت مشغولاند، میگویند که از نگاه اقتصادی، این کار برای آنها خرج زندگیشان را فراهم و نیازهای اولیهشان را رفع میکند.
در بازارهای محلی ننگرهار به طور میانگین ارزش یک کیلو عسل ۲۵۰ تا ۵۰۰ افغانی است.
عسل ننگرهار در کنار کابل، در شماری دیگر از ولایتها نیز فروخته میشود.
به منظور بازاریابی برای تولیدات عسل و ایجاد ارتباط میان دولت، مؤسسهها، پرورشدهندگان زنبور و تولیدکنندگان عسل، وزارت کشاورزی انجمن تولیدکنندگان عسل را در این ولایت ایجاد کرده است.
این انجمن در کنار حل مشکلات تولیدکنندگان عسل و پرورشدهندگان زنبور عسل، روی رشد صنعت تولید عسل و افزایش تولیدات، نیز کار و همکاری میکند.
به گفته مسوولان انجمن تولیدکنندگان عسل ولایت ننگرهار، عسل این ولایت در ولایتهای مختلف کشور فروخته میشود که در حال حاضر ولایتهای هلمند، بلخ، کابل و هرات، این انجمن نمایندگیهای فعال دارد و در کنار آن به دیگر ولایتها نیز به صورت عمومی فروخته میشود.
عسل تولیدی ولایتهای ننگرهار، بدخشان، تخار، بلخ، هلمند، پنجشیر، پروان، کاپیسا، غزنی و هرات، از همه خوشنامتر است.
نقاط کوهستانی، دارای هوای پاک، پوشیده با گیاهان طبیعی و گلها، مکانهای مناسب برای تولید عسل شمرده میشود و تولید عسل در مناطق دارای ویژگیهای یادشده، خوشکیفیتترین و بهترین عسل است.
انتهای پیام/