به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، از 25 نوامبر روز جهانی محو خشونت علیه زنان در هرات با حضور فعالین حقوق زنان، زنان شهرستانها و مسوولان محلی هرات تجلیل شد. مسوولان امور زنان اما با وجود کاهش آمار خشونتها در هرات نسبت به سال گذشته نگران وضعیت بد زنان در شهرستانهای ناامن هرات هستند.
«سمیه طاهری» رئیس اداره امور زنان هرات در گفتوگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس گفت: از روز 25 نوامبر روز جهانی خشونت علیه زنان در حالی تجلیل میشود که با وجود کمپینهای آگاهیدهی و کاهش خشونتها در سال جاری اما هنوز هم به دلیل تهدیدات امنیتی و حضور طالبان در شهرستانها نیمی از زنان تاکنون نتوانستهاند شکایات خود را به ثبت برسانند.
وی افزود: نبود ارگانهای عدلی و قضایی و مهمتر از همه عدم ایجاد کمیته منع خشونت علیه زنان در شهرستانها به دلیل ناامنیها چالش اصلی زنان در هرات است و وزارت امور زنان باید برای دسترسی زنان به حقوقشان این مشکلات را رفع سازند.
طاهری ادامه داد: نبود زمینههای کاری، روی آوردن به اعتیاد، عدم آگاهی از حقوق زنان و بحران کرونا در سال جاری سبب شده تا هنوز هم خشونتها در نهادهای عدلی و قضایی، اداره زنان و دیگر ادارات مربوطه به ثبت برسد.
از سوی دیگر محمد نادر نادری عضو کمیسیون منع خشونت علیه زنان در هرات گفت: در سال جاری 672 پرونده خشونت علیه زنان به ثبت رسیده که از این میان 452 پرونده به دادستانی هرات ارسال شده است و 198 پرونده به دادگاه برای بررسی بیشتر رفته که تاکنون 111 تن از عاملان خشونتها راهی زندان شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته 801 پرونده خشونت در نهادهای عدلی و قضایی به ثبت رسیده بود که نسبت به سال جاری کاهش 15 درصدی را نشان میدهد.
نادری همچنین گفت: متاسفانه تمامی نهادهای رسیدگی به خشونتها مرکزی هستند و در مرکز ولایات ایجاد شدهاند و به دلیل ناامنیها تاکنون نتوانستهاند در شهرستانهای هرات فعالیت داشته باشند که این روند سبب دلسردی خانوادهها و زنان در شهرستانها برای ثبت پروندههای خشونت علیه آنها شده است.
وی تاکید کرد: شهرستانهای گلران، کشک رباط سنگی، زیر کوه، پشت کوه، شیندند، کوه زور، زاول و پشتون زرغون از ولایتهایی هستند که تاکنون نهادهای عدلی و قضایی در آن ایجاد نشده و بیشتر پروندههای خشونت در آن پنهان مانده است.
«شیرین اعلمی» رئیس شورای زنان شهرستان شیندند هرات در این مورد گفت: شهرستانهای تازه تاسیس در جغرافیای شیندند سالهاست که شاهد خشونتهای زیادی از سوی طالبان است و این روند سبب شده تا زنان در این شهرستان نتوانند کار کنند، به مراکز درمانی بروند و حتی برای خرید به بازار مراجعه کنند.
وی با ابراز نگرانی از وضعیت زنان تاکید دارد که بسیاری از پروندههای خشونت علیه زنان در این شهرستان پنهان مانده است.
«عبدالخالق حقانی» رئیس اداره حج و اوقاف هرات خشونت علیه زنان را خلاف با دین اسلام دانست و هرگونه خشونت علیه زنان را نامشروع میداند و از نهادهای حامی زنان میخواهد تا آگاهیدهی در مورد حقوق زنان را بیش از پیش گسترش دهند.
مونسه حسن زاده معاون والی هرات و رئیس کمیته خشونت علیه زنان با ابراز نگرانی از وضعیت زنان در شهرستانها گفت: کمیسیونهای منع خشونت علیه زنان باید در شهرستانهای هرات ایجاد شود و از سوی فرمانداران موضوعات خشونت ثبت و بررسی شود.
وی تصریح کرد: باید وزارت امور زنان در مورد ایجاد کمیتههای منع خشونت علیه زنان توجه خاصی داشته باشد و حق ثبت شکایت زنان را در نهادهای مربوطه فراهم سازد.
گفتنی است که با وجود کاهش 15 درصدی خشونت علیه زنان در هرات نسبت به سال گذشته اما قربانیان اصلی خشونتهای زنان در شهرستانهای هرات هستند که بیشتر پروندههای خشونت به دلیل تهدیدات امنیتی و حضور طالبان از چشم دادستانی و کمیته منع خشونت علیه زنان پنهان مانده است.
انتهای پیام/ ر